Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
Objavljeno: 10 Feb 2008 08:59 Naslov sporočila: Koktajli |
|
|
PARADISE
Koktajl
Kozarec za koktajl
Suhi gin - 3,6 cl
Apricot brandy - 1,8 cl
Pomarančni sok - 0,6 cl
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
AMOR
Koktajl
Kozarec za koktajl
Konjak hennessy - 4,0 cl
maraskino - 2,0 cl
malinov sirup - 2 dash
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
HAVAJI
Koktajl
Dvojni kozarec za koktajl
Ananasov sok - 6,0 cl
Limonin sok - 2,0 cl
Angostura bitter - 1 dash
Okrasitev: košček ananasa
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
-------------------------------------------------------------
MALIBU SUNSET
Cooler
Tumbler
Malibu - 2,0 cl
Sirup grenadine - 2,0 cl
Pomarančni sok - 4,0 cl
Ananasov sok - 4,0 cl
Okrasitev: koktajl češnja in rezina pomaranče.
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
-----------------------------------------------------------
JAGODNI SHAKE
Mešanica z mlekom
Kozarec old-fashioned
Mrzlo mleko - 20,0 cl
Vrtne jagode - po želji
Sladkor v prahu - 2 b.žl.
Limonin sok - 1 b.žl.
Pripravljamo v električnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
BLOODY MARY
Pick-me-up
Tumbler
Vodka - 4,0 cl
Paradižnikov sok - 6,0 cl
Worcestershire omaka - 3 dash
Tabasco - 1 dash
Po želji dodamo sol, sol zelene ali poper.
Pripravljamo v gostovem kozarcu.
------------------------------------------------------------
TEQUILA SUNRISE
Domišljiska pijača
Tumbler
Tequila - 1,8 cl
Pomarančni sok - 4,2 cl
Sirup grenadine - 1 dash
Okrasitev: koktejl češnja ali krhelj pomaranče.
Pripravljamo v gostovem kozarcu, napolnjenim do 1 z ledom.
Na gotovo pijačo dodamo sirup grenadine.
------------------------------------------------------------
BULL SHOT
Pick-me-up
Tumbler
Vodka -1,8 cl
Dvojno močna juha - 3,6 cl
Limonin sok - 0,6 cl
Worcestershire omaka - 2 dash
Tabasco - 1 dash
Po želji dodamo sol zelene ali poper.
Pripravljamo v ročnem mešalniku z ledom.
------------------------------------------------------------
BACARDI
Koktajl
Kozarec za koktajl
Svetli rum bacardi - 3,6 cl
Sirup grenadine - 0,6 cl
Limonin sok - 1,8 cl
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
VISKI GROG
Grog
Vrček z ročajem
Škotski viski - 4,0 cl
Limonin sok - 2,0 cl
Sladkor v kockah - 2-3 kocke
Dišave in cimet - po želji
Dolijemo vročo vodo
Okrasitev: rezina limone
Pripravljamo v gostovem kozarcu.
-----------------------------------------------------------
SORRETO
Koktajl
Kozarec za koktajl
Svetli vermut martini - 4,0 cl
Amaretto di Saronno - 2,0 cl
Okrasitev: rezina limone
Pripravljamo v ročnem mešalniku
------------------------------------------------------------
GIN AND IT
Koktajl
Kozarec za koktajl
Suhi gin - 4,2 cl
Rdeči italijanski vermut - 1,8 cl
Okrasitev: koktajl češnja
Pripravljamo v kozarcu za mešanje.
-------------------------------------------------------------
BRESKOVA BOVLA
Bovla
Vrček z ročajem
1 kg svežih zdravih, ne preveč zrelih breskev
razrežemo na male krhlje, zložimo v posodo za bovlo,
poškropimo s sokom ene limone, dodamo 10 dag sladkorja,
10 cl apricot, 7 dl lahkega belega vina in nazadnje še 7 dl penečega vina.
------------------------------------------------------------
ROUGE
Koktajl s penečim se vinom
Kozarec za peneče vino
Cherry brandy - 3,0 cl
Apricot brandy - 3,0 cl
Gin beefeater - 1,0 cl
Underberg - 1 dash
Limonin sok - 1 dash
Dolijemo moet chandon brut.
Okrasitev: češnja in pomaranča.
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
SANGRIA
Bovla
Vrček z ročajem
2 pomaranči, 2 limoni in 2 banani narežemo na rezine
in zložimo v posodo za bovlo.
Nato dodamo:
Sladkor - 6 j.žl.
Svetli curacao - 4,0 cl
Konjak ali vinjak - 6,0 cl
Rdeče vino - 2,0 cl
Dodamo brizg sodavice
Pripravljamo v posodi za bovlo.
------------------------------------------------------------
MARGARITA
Koktajl
Kozarec za koktajl
Tequila - 3,6 cl
Cointreau - 1,8 cl
Limonin sok - 0,6 cl
Okrasitev: slani rob na kozarcu.
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
PINA COLADA
Colada
Kozarec old-fashioned
Svetli rum - 1,8 cl
Coconut mleko - 1,2 cl
Ananasov sok - 3,0 cl
Dolijemo ananasov ali pomarančni sok.
Okrasitev: pol rezine ananasa in dve koktajl češnji.
Pripravljamo v električnem mešalniku z zdrobljenim ledom.
-----------------------------------------------------------
SUNRISE
Koktajl
Kozarec za koktajl
Tequila - 3,6 cl
Galliano - 1,2 cl
Bananin liker - 1,2 cl
Tekoča smetana - 1,2 cl
Sirup grenadine - 1 dash
Limonin sok - 1 dash
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
VERMONT
Koktajl
Kozarec za koktajl
Calvados - 4,0 cl
Sirup grenadine - 1,0 cl
Limonin sok - 1,0 cl
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
WHITE LADY
Koktajl
Kozarec za koktajl
Suhi gin - 3,6 cl
Cointreau - 1,8 cl
Limonin sok - 0,6 cl
Pripravljamo v ročnem mešalniku.
------------------------------------------------------------
PIJAČE
Nazadnje urejal/a trot 10 Feb 2008 09:31; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
Objavljeno: 10 Feb 2008 09:24 Naslov sporočila: |
|
|
Gozdni koktajl
Sestavine Priprava
3 dl jagodne vodke
1 cl sirupa gozdni sadeži Kolinska
1 cl soka sveže limone
1 dl Deita ACE
V dvedecilitrski kozarec damo jagodno vodko, sirup, sok limone in tri kocke ledu. Dobro premešamo z žličko in dolijemo Deit ACE. Dekoriramo z rezino limone in gozdnimi jagodami.
---------------------------------------------------------------
Liker iz borovnic
Sestavine Priprava
1/2 l mleka
1 l vina(belo)
1 zavitek vanilijevega sladkorja,
1/2 kg sladkorja,
1/2 l borovnic
Vse zavreš, potem ohladiš in pretlačiš borovnice ter precediš. Nazadnje primešaš rum.
NAZDRAVJE
-------------------------------------------------------------
Kokosov liker
Sestavine Priprava
1.vrecka kokosove moke
1l mleka
40dag sladkorja
4dcl ruma mleko zavrejemo, nato dodamo sladkor ter primeaamo kokos. ke ta se ne bo stopil. na koncu dodamo zeljeno kolicino ruma, ter ohladimo. ohlajenega precedimo in nalijemo v steklenice ter damo na hladno
------------------------------------------------------------
Jajčni konjak
Sestavine Priprava
1/4 l konjaka
30 dag sladkorja
4 rumenjake
strok vanilije
5/8 l mleka Rumenjake in in sladkor dobro spenimo. prilijemo jima vrelo mleko,v katerem smo 5 minut kuhali vanilijo. vse skepaj mešamo nad soparo toliko časa,da se pokažejo prvi znaki vrenja(ne sme zavreti,ker se lahko zasiri). penasto maso ohladimo,ter mu primešamo konjak.
Da bo konjak dobrega okusa je pomembno,da sta obe tekočini enako ohlajeni. Konjak ima boljši okus čimveč časa stoji.
------------------------------------------------------------
vinski šodo
Sestavine Priprava
4-6 rumenjakov
18dkg sladkorja
1/4litra belega vina v dobro pološčeni kozici ali loncu zmešamo rumenjake s sladkorjem in z vinom in jih na ne prevročem ognju-še najbolje pa nad paro-stepamo oziroma žvrkljamo.Ko se šodo zgosti(zavreti ne sme),je gotov.
Za otroke lahko pripravite mlečni ali sadni šodo.Namesto vina vzamemo malo sladkano mleko ali pa primerno sladkan sadni sok.
-------------------------------------------------------------mix mix koktejl
Sestavine Priprava
0,03 stock
0,05 whisky
0,02 jagodni sok
10g zmletih feferonov
sol
sladkor
poper
med 1.prašaš frenda če ti kupi štok!
2.daš v skledo štok in jagodni sok
3.daš feferone v ponvo in jih prekuhaš brez ognja z wiskiyem
4.zmešaš sol,sladkor in poper v kozarcu z medom
5.vse streseš v lonc in piješ!
-------------------------------------------------------------
SANGRIA
Sestavine Priprava
1 l vina najbolje refošk
1l soka
1 dl viskia
20 dag sladkorja
sezonsko sadje ali kompoti. količine po okusu.
dve žlički cimeta malo ruma
led sadje zrežemo, če imamo kompote vse skupaj zlijemo k vinu in soku, dodamo cimet, viski in rum. Najbolje je, da jo pripravimo dan ali dva prej in jo hranimo v hladilniku, ko postrežemo dodamo še led.
-------------------------------------------------------------
Teranski liker
Sestavine Priprava
2l terana
1.5kg sladkorja
300g borovnic-lahko zamrznjene
4 dcl ruma v teran stresemo sladkor in zavremo.Dodamo borovnice in pustimo vreti še 5 min.Ohladimo in prilijemo še rum,ter napolnimo steklenice
-------------------------------------------------------------
ČOKOLADNI LIKER
Sestavine Priprava
1l mleka
1kg sladkorja
2 čokoladna pudinga
20 dag čokolade v prahu
1/2l ruma
1dl whiskey-a Mleko in sladkor zmešaš, tako da se sladkor stopi, nato zmes zavreš in normalno vkuhaš pudinga. Ko je puding kuhan dodaš še čokolado v prahu. Mešaj dokler se ne ohladi!
Na koncu dodaj rum in whiskey ter ustekleniči!
Zelo dobro tudi, če dodaš kokosovo moko!
------------------------------------------------------------
Čokoladni liker
Sestavine Priprava
1l alpskega mleka
10dag čokolade
1 čokoladni puding
70dag sladkorja
0,5 steklenice ruma V šestih žlicah mleka stopimo čokolado. Mleko in sladkor skupaj zavremo. V čokolado dodamo še puding in dobro premešamo. Ko mleko zavre, zakuhamo čokolado. Kuhamo 3 minute. Ko je kuhano, mešamo, da se ohladi in dodamo rum. Vse skupaj dobro premešamo in nalijemo v steklenice.
Uživajte v čokoladnem likerju!!!
------------------------------------------------------------
Coctail beli medved
Sestavine Priprava
Navadna vodka
Šampanjec
Limonin sorbet Vse sestavine damo v posodo in premešamo! Količine po želji!
------------------------------------------------------------
BOROVNIČEV LIKER
Sestavine Priprava
1/2 L borovnic
2l belega vina
1 kg sladkorja
1/2l ruma
6 vanilijev 2 l belega vina + 1 kg sladkorja pustimo da zavre, ko se ohladi dodamo 1/2 l ruma, 6 vanilijev.
ko se vse skupaj ohladi dodamo pa še borovnice.
-------------------------------------------------------------
Jajčni liker
Sestavine Priprava
jajca (3)
sladkor (25 dkg)
mleko (5 dcl)
vanilija
alkohol (2 dcl) Jajcne rumenjake in sladkor penasto umesamo. Dodamo se vanilijo.
Medtem zavremo mleko in pri tem pazimo, da se ne zazge. Ko se ohladi, ga pocasi vlivamo v rumenjake in sladkor.
Na koncu dodamo se alkohol.
-------------------------------------------------------------
Na zdravje ! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
Objavljeno: 10 Feb 2008 09:26 Naslov sporočila: |
|
|
KOKTAJL IZ LUBENICE IN MELONE
SESTAVINE:
400 g melone
400 g lubenice
2 dl portskega rdečega vina
PRIPRAVA:
Meloni in lubenici odstranimo semena in lupino, narežemo na dekorativne kose, zalijemo s portskim vinom, dobro ohladimo in ponudimo v ohlajenih kozarcih.
....................................................................................
BLODDY MARY
SESTAVINE:
5 žlic vodke
9 žlic paradižnikovega soka
2 žlici limoninega soka
7 kapljic omake Worcestershire
3 kaplje omake Tabasco
ščepec sveže zmletega popra
ščepec zelenine soli (lahko vzamemo navadno sol in ščepec nastrganega stebla zelene)
¼ žličke sveže nastrganega hrena
PRIPRAVA:
Zmešamo sestavine in led, vlijemo v kozarce in okrasimo s stebelno zeleno.
Krvava Marija (Bloody Mary) je eden od najbolj znanih cocktailov.
....................................................................................
MIX KOKTAJL
SESTAVINE:
pol lubenice
1 jabolko
1 nektarina
2 dl mleka
po želji voda
PRIPRAVA:
Jabolko in nektarino narežemo na kose in zmeljemo v mešalniku, tako da kosov sadja ni več videti. Nato prilijemo še mleko in še enkrat zmešamo, dokler se ne speni. Pijača je tako že pripravljena, če pa hočemo pravi miks, dodamo še lubenico. Lubenici prej odstranimo pečke, jo narežemo na kocke in zmeljemo. Mešanico prilijemo k ostalemu sadju!
.....................................................................................
MONA LIZA
SESTAVINE:
5 žlic temnega vermuta
10 žlic kakavovega likerja
Češnja ali višnja iz konzerve
PRIPRAVA:
Mešanico pretresemo v šejkerju z močnimi in kratkimi gibi rok. Nalijemo v kozarce in dodamo po eno češnjo ali višnjo.
....................................................................................
BANANA COLADA
SESTAVINE:
100 g banane
1 dl kokosovega mleka
0,2 dl svetlega ruma
0,2 dl temnega ruma
1 žlička sladkorja
2 kocki ledu
PRIPRAVA:
Sestavine zmešamo, na koncu dodamo še zdrobljeni kocki ledu. Kozarec okrasimo z rezino neolupljene banane.
....................................................................................
PLAVA LAGUNA
SESTAVINE:
0,2 dl blue curacao
0,3 dl vodke
0,6 dl limonade
drobljen led
PRIPRAVA:
Sestavine dobro premešamo in serviramo v kozarec MARTINI.
Cocktail dekoriramo s spiralo limonine lupine in rezino limone. Dodamo led.
.....................................................................................
Koktail
SESTAVINE:
3 žlice sladkorja
3 jajca z ločenim beljakom in rumenjakom
6 žlic ruma
1 žlička cimeta
½ žličke nageljevih žbic
½ žličke pimenta
½ žličke tatarske omake
ščepec muškatnega oreščka
1 dl brandyja
PRIPRAVA:
Stepi beljake v trd sneg, ter rumenjake, da postanejo žitki skoraj kot voda. Zmešaj beljake in rumenjake ter dodaj rum in začimbe. Dodajaj sladkor, dokler ne postane mešanica žitka kot testo za palačinke. V mešalnem kozarcu zmešaj žlico opisane mešanice in 6 žlic brandyja. Vlivaj jo v kozarce,dokler imaš mešanico. Napolni kozarce z vrelo vodo in potresi s ščepcem muškatnega oreščka.
Zelo primerno za mrzle dni po smučanju.
.....................................................................................
B&B
SESTAVINE:
0,3 dl Blue curacao
0,2 dl Bacardi ruma
1 dl belega vina
1 dl pomarančnega soka
2 kocki ledu
1 rezina kivija
PRIPRAVA:
Blue curacao in Bacardi dobro premešamo, zlijemo v kozarec »long drink«, dolijemo vino in pomarančni sok, dodamo led ter okrasimo rob kozarca z rezino kivija.
.....................................................................................
OSVEŽILNI MENTIN KOKTAJL
SESTAVINE:
15 - 20 kock ledu
3 - 4 dl ananasovega soka
0,5 dl mentinega zelenega likerja
0,2 dl sadnega sirupa za mešanje z vodo (multivitaminski, tropsko sadje...)
PRIPRAVA:
V mešalniku (blenderju) najprej zmeljemo led, da dobimo nekaj podobnega snegu (ni pomembno, če ostane kakšna kocka cela, ker se ta kasneje zdrobi). V mešalnik dodamo preostale sestavine in vse skupaj mešamo še kakšno minuto na največjem številu obratov. Pijača mora biti rahlo gosta, a ravno toliko, da se jo še vedno da piti. Po želji lahko damo več ali manj ledu oz. soka.
.....................................................................................
KOKTAJL
SESTAVINE:
banana
2 dcl breskovega soka
2 dcl mangovega soka
15 dkg zmrznjenih jagod
2 žlički marsale
2 žlički ruma
2 žlički gina
2 žlici pina colade
1 žlička limoninega soka
nekaj kapljic vanilijeve arome
PRIPRAVA:
Vse skupaj zmešamo v mešalcu, ki drobi zmrznjeno sadje. Ponudimo ohlajeno
.....................................................................................
Koktajl ZADNJI SNEG
3cl kokosovega sirupa,
2cl kokosovega mleka,
2,5dl zdrobljenega ledu
in mešamo tako dolgo, da postanejo sestavine podobne snegu. Postrežemo v kozarcu za margarite, okrasimo s slamico-žličko in po želji s koščkom kokosa ali ananasa.
....................................................................................
Na zdravje !
Nazadnje urejal/a trot 10 Feb 2008 09:34; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
Objavljeno: 10 Feb 2008 09:27 Naslov sporočila: |
|
|
- ICE CRUSHER za nepozabne koktajle
Z Gorenjevim mini sekljalnikom – ICE CRUSHER-jem boste zablesteli z brezhibno pripravljenimi koktajli in osvežilnimi napitki. Mini kuhinjski pomočnik iz Gorenja je eleganten, hiter in zmogljiv.
… praktičen sekljalnik ICE CRUSHER SIC 400 EA iz Gorenja je tiste vrste kuhinjski pomočnik, ki ga takoj vzamete za svojega. Simpatičen, eleganten in ne prevelik, z vzdržljivo stekleno posodo prostornine 1,5 l in upravljanjem v pokrovu, je resnično enostaven za uporabo. In nepogrešljiv pri pripravi osvežilnih napitkov in ledenih koktajlov, s katerimi se lahko vsaj malce ohladite in osvežite v teh vročih dneh. Z močjo 400 W boste v njem lahko sekljali in drobili skoraj vse; od sadja, zelenjave, oreščkov do ledu za osvežilne napitke. Ta sekljalnik s patentiranim dvojnim rezilom, Push & Go sistemom ter tremi različnimi programi je enostavno nepogrešljiv v vaši poletni kuhinji.
Sekljalniki Gorenje imajo rezila iz nerjavnega jekla, ki ostajajo ostra tudi po mnogoterih uporabah in čiščenjih. Steklena posoda aparata omogoča preglednost in sprotno spremljanje postopka rezanja ali sekljanja. Po uporabi jo lahko operete v pomivalnem stroju in tako ohranjate njeno popolno čistost
www.gorenje.si
ICE CRUSHER |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 19 Maj 2008 17:35 Naslov sporočila: |
|
|
LJUBIMEC,KI NIKOLI NE RAZOČARA
Latino lover... čutno ime za izjemno čuten koktajl. Ta "južnoameriški ljubimec" je zadnja leta postal eden najbolj priljubljenih koktajlov na svetu. Najbrž tudi zaradi padajočih cen tequile, ki je njegov sestavni del. Zapeljiva sadno - omamna aroma najprej z lahkoto steče po grlu, nato pa čez nekaj trenutkov prične širiti prijeten občutek toplote, ki se iz območja želodca počasi dviga proti glavi in poskrbi za poredne misli.
Za Latino lover koktajl potrebujemo 6cl ananasovega soka, 4cl tequile, 2cl Chachace, 2cl liemtinega soka in 2 cl limoninega soka.
Sestavine vlijemo na led, v mešalnik za koktajle in približno 15 sekund krepko stresamo. Nalijemo v visoke kozarec, ter okrasimo z rezino anansa ali limete.
Najbrž se sprašujete, zakaj se ta napitek imenuje ravno Latino lover? Poznavalci pravijo, da zato, ker nikoli ne razočara. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazadnje urejal/a sneki 05 Jun 2008 09:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 19 Maj 2008 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
BELI RUS
Brez skrbi... Ne bomo vam predstavljali kakšenga bledoličnega možakarja izpod Kavkaza. Koktajl White Russian, oziroma Beli Rus sicer z Rusijo nima nikakršne povezave, a je očitno dobršna mera vodke, ki jo vsebuje, kar sama od sebe priklicala asociacijo na širna, hladna prostranstva Rusije.
Zapisano je, da bi naj ta koktajl izumili 21. novembra 1965 v nič kaj sovjetskemu Oaklandu, Kaliforniji.
Za Belega Rusa potrebujemo: 5cl vodke, 2cl kavnega likerja in 3cl sveže sladke smetane. Koktajl se praviloma nalije v precej staromoden, preprost srednje visok kozarec, v katerega smo predhodno dali nekaj ledu. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazadnje urejal/a sneki 05 Jun 2008 09:40; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 05 Jun 2008 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
Koktajl doma ali koktajl za nekaj deset tisoč dolarjev?
Če ste v zgornje vprašanju izbrali drugo možnost, vas lahko napotimo čez lužo, v prestižno veleblagovnico Harvey Nichols. Ključna sestavina te opojne pijače je 18 karatni zlat prstan iz belega zlata, okrašen z diamanti. Če se vam zdi 51.200 ameriških dolarjev "malce" preveč, si lahko doma s koktejlom postrežete tudi sami. Prav zato smo zapisali nekaj enostavnih receptov za pripravo te mešane pijače.
Pina Colada
Potrebujete:
- 4 cl svetlega ruma
- 2 cl kokosovega ruma
- 10 cl ananasovega soka ali nekaj rezin svežega ananasa
Vse sestavine zmešajte z zdrobljenim ledom v električnem mešalniku. Mešanico prelijete v večji balonast kozarec (t.i. hurrican glass) in okrasite z rezino ananasa. Postrezite s slamico in mešalno paličico.
_________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 05 Jun 2008 09:56 Naslov sporočila: |
|
|
ROŽNATI PANTER
Saj se ga spomnite. Ležernega, šarmantnega, postopaškega in tako zelo zelo rožnatega panterja iz risanke. Približno tako ležeren in šarmanten pa je tudi koktajl, poimenovan po tem kultenm televizijskem junaku.
Za koktajl Pink Panter potrebujete 6 cl vodke, 3cl suhega Vermuta, 1.5 cl Creme de Cassis (sirup z okusom črnega ribeza), 3 cl pomarančnega soka in pol jajčnega beljaka.
]
Obstaja kar nekaj različic tega koktajla. Nekatere med njimi vključujejo tudi razne rožnate penine, jagodne sirupe, Grenadino ali višnjeve likerje.
_________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
|