Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
Objavljeno: 23 Nov 2008 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
------ likerji ------ _________________ www.google.si
Nazadnje urejal/a trot 15 Dec 2008 07:21; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
Objavljeno: 23 Nov 2008 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
Teranov liker
Kraškega Terana se največ popije mladega, saj je tedaj izjemno svež, razigran in s čudovito sadno aromo. Poskusite tudi odličen Teranov liker!
Kako ga pripravite:
Vino zlijte v posodo, dodajte cimet in segrevajte do vrelišča. Med segrevanjem počasi dodajajte sladkor. Vino ne sme zavreti, sicer vam bo alkohol pobegnil v zrak.
Ko se sladkor stopi in ko manjka le še malo, da vino zavre, plin oziroma elektriko ugasnite, dodajte rum in premešajte.
Pokrijte in pustite toliko časa, da se malo ohladi. Po želji lahko liker izboljšate tako, da v oprane in vroče steklenice, kamor ste nameravali ustekleničiti liker, dodate zmrznjene gozdne sadeže, borovnice, višnje, maline ali jagode in čez nalijete rahlo ohlajen liker.
Steklenice zamašite, pokrijte s krpo in hladite čez noč, nato pa pospravite v hladen temen prostor. _________________ www.google.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
Objavljeno: 23 Nov 2008 10:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ste za čokoladni liker?
Ste že poskusili čokoladni liker? Fantastično, mar ne? Naredite ga sami in obdarite najbližje z ličnimi stekleničkami likerja.
Za super liker boste potrebovali naslednje:
* 1 liter alpskega mleka,
* 1 kg sladkorja,
* 15 dag čokolade v prahu,
* 10 dag naribane temne čokolade (vsaj 70%),
* 1 čokoladni puding v prahu,
* 3 do 4 dcl ruma.
Priprava
Mleko, sladkor, puding in čokolado dobro premešajte. Vse sestavine prevrite na zmerni temperaturi ob stalnem mešanju. To vam vzame približno 15 minut časa. Ohladite in ohlajeni masi primešajte rum.
Nalijte v lične stekleničke – in zabava se lahko začne! _________________ www.google.si |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|