Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 



RECEPTI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PC POWER MIX Seznam forumov -> KULINARIKA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2008 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Štrudel



Maslo za testo pripravimo tako, da ga najprej razstopimo. Hladno rahlo primešano stepena jajca. Jajca dodamo v moko in vse zmešamo z mešalnikom.
Testo:

* 30 dag presejana moka
* 1 žlica sladkorja
* Ščepec soli
* 1 žlica masla ali masti
* 2 dl vroče vode
* 2 jajci


Jabolčni nadev:

* 4 Kisla jabolka
* 10 dag masla
* 1 skodelica sladkorja
* 1 žlica cimeta v prahu
* 1 skodelica rozin, napojenih v črni rum


Skutin nadev:

* 50 dag polnomastne skute
* 2 dl kisle smetane
* 1 čajno žličko soli
* 3 žlice sladkorja
* 2 jajci
* 1 skodelico drobtin
* 1 čajno žličko limoninega soka
* 10 dag stopljenega masla
* 1 vrečka vanilijev sladkor


Presejemo moko, sladkor in sol v posodo.

Maslo za testo pripravimo tako, da ga najprej razstopimo. Hladno rahlo primešano stepena jajca. Jajca dodamo v moko in vse zmešamo z mešalnikom. Naredimo si prostor kjer lahko 10 minut dobro gnetemo testo, gnetemo ga tako dolgo, da postane gladek. Zatem ga damo nekam na toplo, kjer počiva eno uro.
Medtem ko čakamo da se testo omehča pripravimo jabolčni in skutin nadev.
Jabolčni nadev: Jabolka naribamo dodamo sladkor, z rumom napojene rozine, maslo in žlico cimeta. (namesto jabolk lahko vzamemo kakšno drugo domače sadje: češnje, jagode, maline,…)
Skutin nadev: Malo premešamo skuto in dodamo kislo smetano, jajca, sladkor, sol, skodelico drobtin, limonin sok, stopljeno maslo. Vse skupaj dobro vendar rahlo premešamo in nazadnje dodamo še vanilijev sladkor.
Testo razdelimo na štiri dele. Pripravimo delovno površino (najbolje kuhinjska miza) katero predhodno pokrijemo z belo rjuho ali prt, ki sega čez rob mize oz. delovne površine. Testo položimo na pomokano tkanino, malo ga še pomokamo in razvaljamo. Testo namažemo z malo stopljenim maslom, da se lahko tako bolje vleče. Testo tako s pomočjo hrbtne strani dlani še tanjše razvlečemo. Tako na malo veš kot 1 pripravljenega testa namažemo skutin nadev in nanj potrosimo jabolčni nadev z rozinami. S pomočjo tkanine zvijemo zavitek z nadevane strani. Zavitek položimo v nameščen pekač, dodamo še ostale narejene zavitke. Z vilico jih prebodemo in pekač z zavitki za 20-30 minut potisnemo v pečico segreto na 180 stopinj.
Jabolčni zavitek narežemo, potresemo s sladkorjem v prahu in serviramo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 09 Jun 2008 12:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorska omleta



Jajca ločimo. Najprej penasto stepemo beljak in ločeno rumenjak. Rumenjak in ostale sestavine za testo narahlo vmešamo in nazadnje primešamo še rahel beljak. Testo :

* 3 žlice moke
* 3 jajca
* 3 žlice sladkorja
* 1 vanilijev sladkor
* Limonin olupek
* 1 žlica margarine


Nadev :

* 1 skodelica svežega, zmrznjenega ali vloženega sadja (Vrsta sadja samosvoja odločitev- gozdno sadje, brusnice…)
* 1 sladka smetana (predhodno stepena)
* 1 žlica ruma
* 1 žlica sladkorja v prahu
* 2 žlici borovničevega likerja


Jajca ločimo. Najprej penasto stepemo beljak in ločeno rumenjak. Rumenjak in ostale sestavine za testo narahlo vmešamo in nazadnje primešamo še rahel beljak. To testo stresemo v pomokano ponev. Testo malo oblikujemo in skupaj s ponvico postavimo testo v predhodno segreto pečico za 10 minut na 180 stopinj C, da tako omleta dobi lepo zlato rumeno barvo.
V skodelici počasi raztopimo 3 velike žlice sladkorja, da sladkor karamelizira. Dodamo še nekaj žlic vode vmešamo želeno sadje in dušimo 3 – 4 minute. Nadev začinimo še s kančkom likerja (okus po želji). Nazadnje stepemo še sladko smetano.
Serviramo tako da omleto damo na krožnik, po polovici jo namažemo s sadnim nadevom, jo prepognemo na polovico, ob strani vbrizgamo stepeno sladko smetano in vse skupaj potresemo s sladkorjem v prahu.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 09 Jun 2008 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Šmorn



Moko, jajca, mleko, sol in sladkor zmešamo v gladko zmes. Na ponvi segrejemo maslo. Ko se maslo segreje v ponev vlijemo za centimeter debelo plast zmesi.

* 1 skodelica moke
* Malo soli za okus
* 2 žlici sladkorja
* 2 jajci
* 1 skodelica mleka
* 3 čajne žličke masla


Moko, jajca, mleko, sol in sladkor zmešamo v gladko zmes. Na ponvi segrejemo maslo. Ko se maslo segreje v ponev vlijemo za centimeter debelo plast zmesi, ki jo na eni strani dobro popečemo vse skupaj obrnemo, razkosamo in počakamo da je popečen še na preostalih delih. Serviramo ga tako, da ga damo na krožnik in ga posujemo s sladkorjem.
Nasvet: lahko ga prelijemo z medom ali ga serviramo z marmelado in sladkorjem.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 11 Jun 2008 11:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Buhteljni



Sestavine
Kvas - svež 20g
Kravje mleko - polnomastno 125ml
Sladkor - beli 50g
Maslo 70g
Jajce - kokošje, rumenjak 2 kosa
Pšenična bela moka 250g
Marmelada
Sladkor - v prahu

Priprava

V skodelico nadrobimo kvas, dodamo 2 žlici mlačnega mleka in 2 žlički sladkorja. Pomešamo. Dobimo kvasec in ga pustimo nekoliko vzhajat.

Penasto umešamo zmehčano maslo, preostali sladkor ter oba rumenjaka.

Dodamo moko, vzhajan kvasec in preostalo mlačno mleko.

Z miksarjem zamesimo gladko, ne pretrdo testo.

Nato testo pokrijemo s prtičem in pustimo, da vzhaja (približno 2 x podvoji).

Vzhajano testo ponovno pregnetemo.

Na pomokani delovni površini ga razvaljamo v pravokotnik, debeline 2 cm.

Testo narežemo na 7x5 cm velike pravokotnike. Na sredino damo marmelado.

Pripravimo si skodelico raztopljenega masla. Pravokotnik zgnetemo okrog nadeva, da se konci sprimejo in pomočimo v skodelico stopljenega masla.

Tesno enega poleg drugega zložimo v pekač. Pokrijemo s prtičem in pustimo ponovno vzhajat.

Buhteljne pečemo v vroči pečici pri 180 stopinjah približno 35 min.

Ohlajene potrosimo s sladkorjem v prahu.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 11 Jun 2008 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krhki flancati




Sestavine
Pšenična bela moka 250g
Jajce - kokošje 2 kosa
Sol
Sladkor - v prahu 50g
Maslo 20g
Rum 2 žlici
Limonina lupina
Olje - sončnično

Priprava

V posodo stresemo moko, dodamo jajci, sol, sladkor in zmehčano maslo. Vse skupaj dobro zgnetemo da nastane gladko testo.

Med gnetenjem dodamo še rum in limonino lupinico.

Če je testo pretrdo, dodamo še malo mleka.

Testo pokrijemo. Počiva naj vsaj 1 uro.

Nato testo razvaljamo in s koleščkom razrežemo na pravokotnike. Po sredini pravokotnika zarežemo še nekaj črt.

Flancate polagamo v vroče olje. Ko so pečeni jih odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 13 Jun 2008 05:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1.10. JUHA IZ DIVJEGA ČESNA

Sestavine :

3-4 krompirje
1 čebula
1 l juhe
6 dl sladke smetane
2,5 dl belega vina
sol in poper
muškatni oreh
olivno olje
3 žlice masla iz divjega česna

Priprava :

Čebulo olupi, nareži in prepraži na olivnem olju, dodaj na koščke narezan krompir, zalij s vinom in juho. Ko je krompir kuhan dodaj smetano in pusti zavreti. Potem dodaj maslo in zmiksaj. Na koncu po okusu dodaj še sol, poper in nariban muškatni orešček.

Pa prijeten dober tek!
_________________________

02.10. MEDENI NAMAZ

Sestavine :
med
rozine
smetanov sir

Priprava :

Med in smetanov sir (tamar, filadelfija) zmešamo v razmerju 1:1, po želji lahko malo variiramo. Dodamo rozine, lahko tudi zmlete oreščke (mandlji...). Namažemo na kruh, če razredčimo z malo toplega mleka (nekaj žlic), je lahko fina krema za biskvit, za sadne solate.

Pa prijeten dober tek!
_________________________

03.10. PURANJA RULADA S ŠPINAČNIM NADEVOM

Sestavine :

30 dag zamrznjene špinače
sol, poper, muškatni orešek
2 stroka česna
4 tanko narezani puranji zrezki
12,5 dl kokošje osnove
3 jedilne žlice smetane
2 jedilni žlici sredstva za zgoščevanje omak
sherry

Priprava :

Špinačo odtajajte. Sol, poper in muškatni orešek posujte po odmrznjeni špinači. Vmešajte drobno sesekljan česen. Špinačni nadev porazdelite po puranjih zrezkih, tesno zvijte in ovijte s kuhinjsko nitjo. Kokošjo osnovo nalijte v neperforirano posodo in ji dodajte smetano, sol, poper in muškatni orešek. Vanjo položite rulado in vse skupaj vstavite v pečico. Tekočino prelijte v kozico, jo pretlačite in zgostite s sredstvom za zgoščevanje. Omaki obogatite okus s sherryjem. Preden rulado servirate, jo prelijte z delom pripravljene omake. Kot priloga se prileže divji riž ali slan krompir.

Pa prijeten dober tek!
_________________________

04.10. SIPA Z BUČKAMI

Sestavine :

4 srednje velike sipe
2 večji bučki
1 srednje velika čebula
4 stroki česna
3 žlice belega vina
2 žlici parmezana
sol ali 2-3 fileje slanikov
rožmarin
bazilika
olivno olje
3-4 jajca

Priprava :

Sipe očistimo in razrežemo na srednje velike koščke, lovke pustimo cele, ker jih uporabimo pri serviranju za dekoracijo. Na olivnem olju svetlo prepražimo sesekljano čebulo, dodamo bučke narezane na kocke in sipe, začinimo z rožmarinom ter pražimo 10 minut. Vmes dodamo belo vino in sesekljan česen. Solimo tik pred koncem ali pa dodamo skupaj z vinom sesekljane slanike. Tik pred koncem dodamo svežo baziliko (posušeno dodamo 2-3 minute prej), potresemo s parmezanom ter nekajkrat še premešamo in serviramo. Jemo lahko kot predjed ali kot glavno jed, s tem da umešamo še 3-4 jajca. Za zraven priporočam paradižnikovo solato z rukolo in fižolom

Pa prijeten dober tek!
_________________________

05.10. BROKOLIJEVA ALI CVETAČNA JUHA

Sestavine :

1 kg brokolija ali cvetače (lahko zamrznjeno, čeprav ni primerjave s svežo zelenjavo)
1,5 l vode
sol
nekaj strokov sesekljanega česna
bazilika
peteršilj
muškatni orešček
poper

Priprava :

Brokoli oz. cvetačo stresete v posodo, dodate vodo, sol, česen in ostale začimbe ter kuhate tako dolgo, da je brokoli še čvrst. Ko je gotovo, polovico prelijete in zmiksate s paličnim mešalnikom v kašo. To kašo nato dodate prvi polovici in premešate. Po potrebi juho še dosolite.

Pa prijeten dober tek!
_________________________


06.10. ROŽIČEVO PECIVO

Sestavine :
15 dag rožičeve moke
10 dag polnozrnate moke
3 dag sladila v posipu
2,5 dl mleka
2 majhni naribani jabolki
6 beljakov
2 rumenjaka
pol pecilnega praška

Priprava :

V posodo damo obe moki, sladilo, pecilni prašek, rumenjaka, mleko in naribani jabolki ter premešamo. Iz beljakov naredimo sneg in ga z žlico previdno primešamo mešanici. Pekač (ne prevelik) obložimo s papirjem za peko, pečemo 20 minut na 200° C.

Pa prijeten dober tek!
_________________________

07.10. PREPEČEN KROMPIRJEV PIRE

Sestavine :

75 dag mokastega krompirja
sol
muškatni orešek
5 dag surovega masla
1 beljak
1 rumenjak
3 jušne žlice mandljevih lističev ali sezamovih zrnc

Priprava :

Krompir kuhajte 20-25 minut, nato ga olupite in pretlačite. Začinite ga s soljo, poprom in ščepom muškatnega oreška, dodajte surovo maslo (nekaj ga spravite za kasneje) ter dobro premešajte z rumenjakom. Beljak stepite v trd sneg in ga pazljivo vmešajte v krompirjev pire. Nato ga preložite v nizek model za narastke. Posujte z mandljevimi lističi ali s sezamom, povrhu porazdelite še kosmiče preostalega surovega masla in pire zlato rumeno prepecite. Pečica: temperatura: 170-190 °C, na vroči zrak, na prvi spodnji rešetki 190-210 °C, peka z zgornje/spodnje strani, na prvi spodnji rešetki.

Pa prijeten dober tek!
_________________________

08.10. SKUTINE KROGLICE

Sestavine :

20 dag ovsenih kosmičev
50 dag skute
1 jajce
1 žlička soli

Priprava :

Iz sestavin zamesite testo (najbolje kar z rokami) in da damo v hladilnik za najmanj pol ure. Nato iz testa oblikujemo kroglice ali cmoke in jih kuhamo 4-5 minut v vreli vodi.

Pa prijeten dober tek!
_________________________

09.10. PURAN S ŠUNKO IN SIROM

Sestavine :


4 puranje fileje ne preveč debele
manjša čebula
olje
česen v prahu (lahko tudi brez)
moka
4 rezine šunke
4 rezine sira
sladka smetana
mleko
sol ali vegeta

Priprava :

Čebulo sesekljaš in jo popražiš na olju da lepo pozlati. Dodaš zrezke,ki si jih na eni strani nasolil, po drugi strani pa si jih malo pomokal. Meso pražiš toliko časa da je že skoraj pečeno, nato dodaš smetano in malo mleka, posoliš oz. vegetaš, lahko dodaš tudi malo mletega česna in kisle smetane.
V pokriti posodi na majhnem ognju počasi kuhaš še cca. 20 minut, da je meso res mehko. Tik pred zaključkom na vsak zrezek položiš najprej rezino šunke (lahko tudi 2,odvisno od okusa), nato pa še sir. Pokriješ še za minutko in nato serviraš skupaj s pire krompirjem.

Pa prijeten dober tek!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2008 03:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Arrow www.mojirecepti.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2008 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SLADOLED IZ RABARBARE

Potrebujemo:

250 g rabarbare
80 g sladkorja
3 rumenjake
1 žličko limoninega soka
1/4 l sladke smetane
naribano čokolado

Priprava:

Očiščeno rabarbaro narežemo na koščke in jih v pokriti kozici dušimo v lastnem soku 6 minut.
Ohlajeno pretlačimo.
Na sopari stepamo rumenjake in sladkor, da postane zmes kremasta.
Nato postavimo skledo nad posodo z mrzlo vodo in stepamo naprej, da se krema ohladi.
V kremo zamešamo pretlačeno rabarbaro in limonin sok, nazadnje še stepeno sladko smetano.
Zmes za par ur postavimo v zamrzovalnik.
Pol ure prej, preden sladoled ponudimo, ga vzamemo iz zamrzovalnika, da se malo zmehča.

Verjetno namesto rabarbare uporabimo lahko tudi kako drugo sadje!
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 23 Jun 2008 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

POHORSKA OMLETA

Sestavine:

3 jajca
30 g sladkorja
40 g moke
20 g masla
100 g brusnic
1 sladka smetana
sadje po želji ( jagode, češnje, banane, kivi, melona...)

Priprava:

Iz beljakov stepemo trd sneg, dodamo sladkor, moko in rumenjake, rahlo zmešamo in zlijemo po ponvi, ki smo jo premazali z maslom in potresli z moko. Zmes razporedimo v dva stikajoča se polkroga.
Pečemo 10 minut v pečici, ogreti na 180°C.
Omleto stresemo na večji krožnik, premažemo z brusnicami, prepognemo in okrasimo s sadjem in stepeno smetano.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 26 Jun 2008 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Arrow Pita iz jagod in rabarbare
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 26 Jun 2008 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Arrow Mlečno-jalčni puding
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 29 Jun 2008 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Filan piščanec
Namočeni beli kruh v mleku odcedim,dodam drobno zasekljano,ohlajeno praženo čebulo,drobno nasekljan petršilj , česen in začimbe kot so,poper,sol.Maso nafilam v piščanca v odprtino potisnem jabolko ,filanega piščanca dam v pečico ,kjer se peče pri 180 stopinjah približno uro uro in pol odvisno od velikosti piščanca.Naj bolj mi je všeč hrustljava kožica].Zato je naj bolje takoj pfilanega piščanca razrezati in postreči.
Seveda je filan piščanec tudi dober pregred zaradi okusa,ki se navleče od začimb

_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 02 Jul 2008 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Testenine z ohrovtom in sirom

Poletna zelenjavna poslastica



Sestavine: 35 dag kratkih testenin (makaronov), 2 šalotki, 40 dag ohrovta, 30 dag korenčka, kumina, 5 dag dimljenega sira, 3 dl jušne osnove, 3 žlice olivnega olja, sol, poper.

Ohrovt očistimo in narežemo na trakove. Korenje ostrgamo in narežemo na tanka kolesca. Šalotko nasekljamo in popražimo na olju.
Dodamo ohrovt in korenje, zalijemo z jušno osnovo in dušimo toliko časa, da se zelenjava zmehča. Po potrebi prilijemo še malo vode. Začinimo s kumino, soljo in poprom. Testenine skuhamo, odcedimo in zmešamo s korenjem in ohrovtom. Potresemo z naribanim sirom in takoj postrežemo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 02 Jul 2008 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rezanci z lisičkami in porom

Enostaven recept za slastno jed



Sestavine: 35 dag rezancev, 40 dag očiščenih lisičk, 40 dag mladega pora, 2 stroka česna, 2 vejici pehtrana, 2 žlici masla, 2 dl jušne osnove, 3 žlice kisle smetane, mleta sladka paprika, sol, poper.

Por očistimo in narežemo na kolesca. Večje lisičke prerežemo.

Na vročem maslu popražimo por, dodamo lisičke, in strt česen. Pražimo še nekaj minut. Začinimo s soljo, poprom in sladko papriko.

Prilijemo jušno osnovo in kratko podušimo. Vmešamo smetano in nasekljane lističe pehtrana. Rezance skuhamo, odcedimo in zmešamo z omako.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 03 Jul 2008 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hladna riževa solata z zelenjavo

Solata mora biti primerno ohlajena



Sestavine: 20 dag dolgozrnatega riža, 20 dag fete, 4 paradižniki, 2 mali pločevinki tunine, po 1 rdeča in zelena paprika, 1 limona, olivno olje, sol, poper.

Riž skuhamo v osoljenem kropu. Prelijemo ga z mrzlo vodo, odcedimo in pustimo, da se ohladi. Medtem na kocke narežemo feto. Paradižnike in papriki operemo in poljubno narežemo.
Tunino pretlačimo z vilicami. Limono ožamemo. Riž zmešamo s paradižnikom, papriko, feto in tunino. Pokapamo z limono, po potrebi zabelimo z oljem (če je tunina vložena v olju, ta korak izpustimo), solimo in popramo. Dobro zmešamo in postavimo v hladilnik.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PC POWER MIX Seznam forumov -> KULINARIKA Časovni pas GMT
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 3 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
    Darkness 1.2 template by Griffin
Copyright © 2003-2004 Griffin Webpages; All rights reserved