Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 04 Jul 2008 12:20 Naslov sporočila: |
|
|
Teletina z jurčki in sirom
Pečemo 10 minut na 220 stopinj Celzija
Sestavine: 8 manjših telečjih zrezkov (skupaj 70 dag), 30 dag jurčkov, 10 dag ementalerja, 6 dag masla, 10 dag kraškega pršuta, 1 čebula, 1 strok česna, 1 dl smetane za kuhanje, sok 1 limone, peteršilj, sol, poper.
Segrejemo tretjino masla in zrezke popečemo. Jurčke tanko narežemo. Pokapamo jih z limoninim sokom
Na drugi tretjini masla popražimo nasekljano čebulo in česen, dodamo jurčke in pražimo še slabih deset minut. Potresemo z moko, vmešamo smetano in peteršilj, začinimo in pokuhamo.
V nepregorno posodo damo zrezke. Potresemo jih s pol naribanega ementalerja, prelijemo z gobami, obložimo z rezinami pršuta in potresemo z ostalim sirom in maslom. Pečemo 10-15 minut na 220 stopinj Celzija. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 05 Jul 2008 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
Testenine z avokadovo omako
Na koncu vmešamo še zelišča
Sestavine: 35 dag kratkih testenin, 1 zrel avokado, 1,5 dl jogurta, 2 žlici nasekljanega pehtrana, 5 žlic nasekljanega peteršilja, 3 žlice nasekljanega drobnjaka, sol, poper.
Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Avokado razpolovimo, koščico odstranimo, meso z žlico ločimo od lupine in ga narežemo.
Jogurt in avokado pretlačimo ali zmešamo oz. zmeljemo v mešalniku, da dobimo gladko kremo.
Vmešamo nasekljana zelišča, začinimo s soljo in poprom. Zmešamo z odcejenimi testeninami in postrežemo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 07 Jul 2008 09:21 Naslov sporočila: |
|
|
Solata s sadjem in puranjim mesom
Agrume olupimo in jim odstranimo kožic
Sestavine: 4 pomaranče, 2 grenivki, 15 dag motovilca, 1 glavica vitlofa, 30 dag puranjega mesa, 1 žlica masla, 2 žlici limoninega soka, kis, olje, ščepec sladkorja, sol, poper.
Pomaranče in grenivki olupimo ter odstranimo vso belo kožico. Motovilec in vitlof očistimo, operemo in vitlof narežemo.
Puranje meso oplaknemo, narežemo na trakove in popečemo na maslu. Solimo, popramo. Limonin sok ter nekaj žlic kisa in olja razžvkrljamo, začinimo s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.
Prelijemo sadje, motovilec in vitlof, zmešamo, dodamo še toplo puranje meso in postrežemo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 08 Jul 2008 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ohrovtova juha s korenjem
Jabolka, narezana na krhlje, dodamo juhi in kuhamo
Sestavine: čebula, 70 dag ohrovta, 60 dag korenja, 2 kisli jabolki, olivno olje, žlica kisa, 2 žlici gorčice, 1 dl kisle smetane, majaron, sol.
Ohrovtovim listom izrežemo srednjo žilo, jih operemo in narežemo na večje kose. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje. Segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, pol žličke majarona in pražimo 5 minut.
Dodamo zelenjavo, popražimo in prilijemo liter in pol vode (jušne osnove). Solimo, pokrijemo in kuhamo približno 15 minut. Jabolki olupimo, jima izrežemo peščišče in narežemo na krhlje. Pokapljamo jih s kisom. Jabolka stresemo v juho in kuhamo še 5 minut.
Postrežemo s kislo smetano, premešano z gorčico, in po želji s hrenovkami. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 09 Jul 2008 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
Ribja nabodala s papriko
Nabodala z osličevim filejem
Sestavine: 50 dag osličevih filejev, 2 mesnati rdeči papriki, 2 rdeči čebuli, 1 žlička koromačevih semen, 0,5 dl suhega belega vina, 3 žlice olivnega olja, sol.
Papriki očistimo in narežemo na približno 3 cm velike kvadratke. Osličeve fileje narežemo na podobno velike koščke. Čebuli olupimo in narežemo na osmine.
Na lesena nabodala izmenično nabadamo koščke osliča, paprike in čebule. Nabodala solimo. V ponvi segrejemo olje, popražimo koromačeva semena in dodamo nabodala. Opečemo jih z vseh strani, prilijemo vino, pokrijemo in kratko podušimo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 10 Jul 2008 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
Juha iz kolerabe s krompirjem
Na koncu potresemo z nasekljanim drobnjakom
Sestavine: 70 dag zelene kolerabice, 80 dag krompirja, 40 dag očiščenega pora, 2 dag masla, lovorjev list, liter zelenjavne jušne osnove (ali vode), pol šopka drobnjaka, sol, poper v zrnu.
Kolerabice in krompir olupimo ter narežemo na kocke. Por operemo in narežemo na kolesca.
V loncu segrejemo maslo, dodamo kolerabo in krompir ter pražimo nekaj minut. Prilijemo jušno osnovo, dodamo lovor in nekaj zrnc popra, zavremo in kuhamo približno 20 minut.
Pet minut pred koncem dodamo por. Začinimo s soljo in poprom, potresemo z nasekljanim drobnjakom in postrežemo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 12 Jul 2008 18:18 Naslov sporočila: |
|
|
Solata z ješprenjem in zelenjavo
Ohlajeni ješprenj zmešamo z zelenjavo
Sestavine: 20 dag ješprenja, 6 drobnih bučk, 2 mladi čebuli, 6 drobnih korenčkov, peteršilj, bazilika, olivno olje, limona, sol, poper.
Ješprenj namočimo čez noč in ga naslednji dan skuhamo. Bučke olupimo in jih nekaj minut blanširamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje, mlado čebulo ravno tako narežemo na kolesca.
Nekoliko ohlajeni ješprenj zmešamo z narezanimi bučkami, korenjem in čebulicami. Prelijemo z limoninim sokom, pokapamo z oljem, solimo in zmešamo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 14 Jul 2008 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
Hruške z vinom in s cimetom
Kakavovo kremo prelijemo po hruškah
Sestavine: 4 večje hruške, 4 dag sladkorja, 2 dl belega vina, žlička cimeta, 5 dag grenkega kakava v prahu, 2 dag masla.
Hruške olupimo in jih damo v manjšo posodo skupaj z vinom, polovico sladkorja in s cimetom.
Zavremo in na šibkem ognju kuhamo približno 10 minut, da na dnu ostane le še malo goste, karamelizirane tekočine. Hruške nato preložimo na krožnik, da se nekoliko ohladijo. Medtem kakav dve minuti kuhamo z 2 dl vode (del vode ali pa vso lahko nadomestimo z mlekom). Ves čas mešamo.
Odstavimo, vmešamo ostanek sladkorja in maslo. Zmešamo in mlačno kakavovo kremo prelijemo po hruškah, preden postrežemo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 16 Jul 2008 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
Piščančja solata s paradižnikom
In zeliščno-majonezni preliv
Sestavine: 40 dag piščančjega fileja, 40 dag drobnega paradižnika, 20 dag mešane zelene solate, 1 dl solatne majoneze, 10 v olju vloženih inčunovih filejev, žlica kaper, olivno olje, rožmarin, sol.
Meso oplaknemo, natremo s soljo in rožmarinom ter z obeh strani dobro opečemo na malo olja. Ko se ohladi, ga tanko narežemo.
Solato očistimo, paradižnike prerežemo. Majonezo zmešamo z odcejenimi in nasekljanimi inčunovimi fileji in nasekljanimi kaprami. Trakove piščančjih filejev, paradižnik in solato prelijemo z majonezo in zmešamo. Takoj postrežemo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 23 Jul 2008 08:10 Naslov sporočila: |
|
|
Rdeče redkvice s skuto
Hitro pripravljeno
Sestavine: 2 šopa redkvic, 500 g skute, 1 lonček kisle smetane, drobnjak, melisa, koromač ali druga zelišča.
Redkvicam porežemo koreninice in lističe, jih operemo in narežemo na tanke lističe.
Skuto razmešamo s smetano, jo damo na steklen krožnik in nanjo položimo redkvice. Potresemo s sesekljanim drobnjakom, drobno narezano meliso in koromačem, po želji pa dodamo še kakšne druga zelišča. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 28 Jul 2008 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
Zeljna juha z zelenjavo
Segrejemo maslo in dodamo vso zelenjavo
Sestavine: 60 dag zelja, 5 korenčkov, 20 dag stebelne zelene, 1 velika čebula, 1 rdeča paprika, 3 paradižniki, 2 žlici masla, 2 litra zelenjavne jušne osnove, 8 dag neoluščenega riža, sol, poper.
Zelje očistimo in narežemo na široke trakove.
Papriko, stebelno zeleno, čebulo, korenje in paradižnike očistimo, operemo in narežemo. Segrejemo maslo in dodamo vso zelenjavo. Kratko popražimo in zalijemo z vročo jušno osnovo.
Pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo približno pol ure. Riž skuhamo v osoljenem kropu, odcedimo. Juho začinimo, vmešamo riž in postrežemo. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 30 Jul 2008 18:15 Naslov sporočila: |
|
|
Puranji zrezki z rdečo papriko
Postrežemo s krompirjem ali rižem
Sestavine: 4 puranji zrezki, 2 rdeči papriki, 2 večja pora, timijan, 2 dl jušne osnove, nekaj žlic kisle smetane, olje, sol, poper.
Papriko in por očistimo. Por narežemo na kolesca, papriko na kvadratke.
Zrezke oplaknemo, osušimo ter natremo s soljo in poprom. Z obeh strani jih opečemo na vročem olju. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem. Na maščobo od pečenja stresemo por in papriko, popražimo in zalijemo z jušno osnovo. Dušimo nekaj minut, solimo in vmešamo kislo smetano.
Nazaj v ponev položimo zrezke, potresemo s timijanom, pokuhamo in odstavimo. Postrežemo s krompirjem ali z rižem. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 06 Avg 2008 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Testenine z mascarponejem
Za popestritev jedi dodamo brokoli
Sestavine: 35 dag testenin, 50 dag brokolija, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 čebula, 10 dag lešnikov, 1 čili, olivno olje, 10 dag mascarponeja, sol, poper, muškatni orešček.
Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Lešnike nasekljamo. Brokoli očistimo, razdelimo na cvetove, stebla narežemo. Jušno osnovo zavremo in pet minut kuhamo stebla brokolija, dodamo cvetove in kuhamo še pet minut. Na olju popražimo nasekljano čebulo in čili, dodamo odcejen brokoli in kratko popražimo.
Odstavimo, zalijemo z 1,5 dl jušne osnove in pretlačimo. Vmešamo lešnike in mascarpone, začinimo in zmešamo z odcejenimi testeninami. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
trot Administrator foruma
Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34 Prispevkov: 15166
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
sneki
Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45 Prispevkov: 785
|
Objavljeno: 18 Avg 2008 15:14 Naslov sporočila: |
|
|
Prosena kaša s krompirjem
Zabelimo z ocvirki
Sestavine: 40 dag krompirja, 15 dag prosene ali ajdove kaše, sol, 10 dag ocvirkov, 1 žlica moke, 2 žlici kisle smetane.
Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke in ga damo kuhat v dober liter osoljene vode. Ko zavre, vsujemo oprano kašo, premešamo in na majhnem ognju kuhamo 30 minut.
Proti koncu kuhanja jed zabelimo z ocvirki, ki smo jih prepražili skupaj z žlico moke. Po želji dodamo še kislo smetano. _________________ Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
|