Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 



RECEPTI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PC POWER MIX Seznam forumov -> KULINARIKA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2008 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Teletina z jurčki in sirom

Pečemo 10 minut na 220 stopinj Celzija



Sestavine: 8 manjših telečjih zrezkov (skupaj 70 dag), 30 dag jurčkov, 10 dag ementalerja, 6 dag masla, 10 dag kraškega pršuta, 1 čebula, 1 strok česna, 1 dl smetane za kuhanje, sok 1 limone, peteršilj, sol, poper.

Segrejemo tretjino masla in zrezke popečemo. Jurčke tanko narežemo. Pokapamo jih z limoninim sokom

Na drugi tretjini masla popražimo nasekljano čebulo in česen, dodamo jurčke in pražimo še slabih deset minut. Potresemo z moko, vmešamo smetano in peteršilj, začinimo in pokuhamo.

V nepregorno posodo damo zrezke. Potresemo jih s pol naribanega ementalerja, prelijemo z gobami, obložimo z rezinami pršuta in potresemo z ostalim sirom in maslom. Pečemo 10-15 minut na 220 stopinj Celzija.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 05 Jul 2008 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Testenine z avokadovo omako

Na koncu vmešamo še zelišča



Sestavine: 35 dag kratkih testenin, 1 zrel avokado, 1,5 dl jogurta, 2 žlici nasekljanega pehtrana, 5 žlic nasekljanega peteršilja, 3 žlice nasekljanega drobnjaka, sol, poper.

Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Avokado razpolovimo, koščico odstranimo, meso z žlico ločimo od lupine in ga narežemo.
Jogurt in avokado pretlačimo ali zmešamo oz. zmeljemo v mešalniku, da dobimo gladko kremo.

Vmešamo nasekljana zelišča, začinimo s soljo in poprom. Zmešamo z odcejenimi testeninami in postrežemo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 07 Jul 2008 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Solata s sadjem in puranjim mesom

Agrume olupimo in jim odstranimo kožic



Sestavine: 4 pomaranče, 2 grenivki, 15 dag motovilca, 1 glavica vitlofa, 30 dag puranjega mesa, 1 žlica masla, 2 žlici limoninega soka, kis, olje, ščepec sladkorja, sol, poper.

Pomaranče in grenivki olupimo ter odstranimo vso belo kožico. Motovilec in vitlof očistimo, operemo in vitlof narežemo.

Puranje meso oplaknemo, narežemo na trakove in popečemo na maslu. Solimo, popramo. Limonin sok ter nekaj žlic kisa in olja razžvkrljamo, začinimo s soljo, poprom in ščepcem sladkorja.

Prelijemo sadje, motovilec in vitlof, zmešamo, dodamo še toplo puranje meso in postrežemo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 08 Jul 2008 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ohrovtova juha s korenjem

Jabolka, narezana na krhlje, dodamo juhi in kuhamo



Sestavine: čebula, 70 dag ohrovta, 60 dag korenja, 2 kisli jabolki, olivno olje, žlica kisa, 2 žlici gorčice, 1 dl kisle smetane, majaron, sol.

Ohrovtovim listom izrežemo srednjo žilo, jih operemo in narežemo na večje kose. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje. Segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, pol žličke majarona in pražimo 5 minut.

Dodamo zelenjavo, popražimo in prilijemo liter in pol vode (jušne osnove). Solimo, pokrijemo in kuhamo približno 15 minut. Jabolki olupimo, jima izrežemo peščišče in narežemo na krhlje. Pokapljamo jih s kisom. Jabolka stresemo v juho in kuhamo še 5 minut.

Postrežemo s kislo smetano, premešano z gorčico, in po želji s hrenovkami.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2008 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ribja nabodala s papriko

Nabodala z osličevim filejem



Sestavine: 50 dag osličevih filejev, 2 mesnati rdeči papriki, 2 rdeči čebuli, 1 žlička koromačevih semen, 0,5 dl suhega belega vina, 3 žlice olivnega olja, sol.

Papriki očistimo in narežemo na približno 3 cm velike kvadratke. Osličeve fileje narežemo na podobno velike koščke. Čebuli olupimo in narežemo na osmine.

Na lesena nabodala izmenično nabadamo koščke osliča, paprike in čebule. Nabodala solimo. V ponvi segrejemo olje, popražimo koromačeva semena in dodamo nabodala. Opečemo jih z vseh strani, prilijemo vino, pokrijemo in kratko podušimo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2008 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Juha iz kolerabe s krompirjem

Na koncu potresemo z nasekljanim drobnjakom



Sestavine: 70 dag zelene kolerabice, 80 dag krompirja, 40 dag očiščenega pora, 2 dag masla, lovorjev list, liter zelenjavne jušne osnove (ali vode), pol šopka drobnjaka, sol, poper v zrnu.

Kolerabice in krompir olupimo ter narežemo na kocke. Por operemo in narežemo na kolesca.

V loncu segrejemo maslo, dodamo kolerabo in krompir ter pražimo nekaj minut. Prilijemo jušno osnovo, dodamo lovor in nekaj zrnc popra, zavremo in kuhamo približno 20 minut.

Pet minut pred koncem dodamo por. Začinimo s soljo in poprom, potresemo z nasekljanim drobnjakom in postrežemo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 12 Jul 2008 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Solata z ješprenjem in zelenjavo

Ohlajeni ješprenj zmešamo z zelenjavo



Sestavine: 20 dag ješprenja, 6 drobnih bučk, 2 mladi čebuli, 6 drobnih korenčkov, peteršilj, bazilika, olivno olje, limona, sol, poper.

Ješprenj namočimo čez noč in ga naslednji dan skuhamo. Bučke olupimo in jih nekaj minut blanširamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kolobarje, mlado čebulo ravno tako narežemo na kolesca.
Nekoliko ohlajeni ješprenj zmešamo z narezanimi bučkami, korenjem in čebulicami. Prelijemo z limoninim sokom, pokapamo z oljem, solimo in zmešamo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 14 Jul 2008 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hruške z vinom in s cimetom

Kakavovo kremo prelijemo po hruškah



Sestavine: 4 večje hruške, 4 dag sladkorja, 2 dl belega vina, žlička cimeta, 5 dag grenkega kakava v prahu, 2 dag masla.

Hruške olupimo in jih damo v manjšo posodo skupaj z vinom, polovico sladkorja in s cimetom.

Zavremo in na šibkem ognju kuhamo približno 10 minut, da na dnu ostane le še malo goste, karamelizirane tekočine. Hruške nato preložimo na krožnik, da se nekoliko ohladijo. Medtem kakav dve minuti kuhamo z 2 dl vode (del vode ali pa vso lahko nadomestimo z mlekom). Ves čas mešamo.

Odstavimo, vmešamo ostanek sladkorja in maslo. Zmešamo in mlačno kakavovo kremo prelijemo po hruškah, preden postrežemo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2008 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Piščančja solata s paradižnikom

In zeliščno-majonezni preliv



Sestavine: 40 dag piščančjega fileja, 40 dag drobnega paradižnika, 20 dag mešane zelene solate, 1 dl solatne majoneze, 10 v olju vloženih inčunovih filejev, žlica kaper, olivno olje, rožmarin, sol.

Meso oplaknemo, natremo s soljo in rožmarinom ter z obeh strani dobro opečemo na malo olja. Ko se ohladi, ga tanko narežemo.
Solato očistimo, paradižnike prerežemo. Majonezo zmešamo z odcejenimi in nasekljanimi inčunovimi fileji in nasekljanimi kaprami. Trakove piščančjih filejev, paradižnik in solato prelijemo z majonezo in zmešamo. Takoj postrežemo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 23 Jul 2008 08:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rdeče redkvice s skuto

Hitro pripravljeno



Sestavine: 2 šopa redkvic, 500 g skute, 1 lonček kisle smetane, drobnjak, melisa, koromač ali druga zelišča.

Redkvicam porežemo koreninice in lističe, jih operemo in narežemo na tanke lističe.
Skuto razmešamo s smetano, jo damo na steklen krožnik in nanjo položimo redkvice. Potresemo s sesekljanim drobnjakom, drobno narezano meliso in koromačem, po želji pa dodamo še kakšne druga zelišča.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 28 Jul 2008 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zeljna juha z zelenjavo

Segrejemo maslo in dodamo vso zelenjavo



Sestavine: 60 dag zelja, 5 korenčkov, 20 dag stebelne zelene, 1 velika čebula, 1 rdeča paprika, 3 paradižniki, 2 žlici masla, 2 litra zelenjavne jušne osnove, 8 dag neoluščenega riža, sol, poper.

Zelje očistimo in narežemo na široke trakove.

Papriko, stebelno zeleno, čebulo, korenje in paradižnike očistimo, operemo in narežemo. Segrejemo maslo in dodamo vso zelenjavo. Kratko popražimo in zalijemo z vročo jušno osnovo.

Pokrijemo in na šibkem ognju kuhamo približno pol ure. Riž skuhamo v osoljenem kropu, odcedimo. Juho začinimo, vmešamo riž in postrežemo.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 30 Jul 2008 18:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Puranji zrezki z rdečo papriko

Postrežemo s krompirjem ali rižem



Sestavine: 4 puranji zrezki, 2 rdeči papriki, 2 večja pora, timijan, 2 dl jušne osnove, nekaj žlic kisle smetane, olje, sol, poper.

Papriko in por očistimo. Por narežemo na kolesca, papriko na kvadratke.

Zrezke oplaknemo, osušimo ter natremo s soljo in poprom. Z obeh strani jih opečemo na vročem olju. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem. Na maščobo od pečenja stresemo por in papriko, popražimo in zalijemo z jušno osnovo. Dušimo nekaj minut, solimo in vmešamo kislo smetano.

Nazaj v ponev položimo zrezke, potresemo s timijanom, pokuhamo in odstavimo. Postrežemo s krompirjem ali z rižem.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 06 Avg 2008 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Testenine z mascarponejem

Za popestritev jedi dodamo brokoli



Sestavine: 35 dag testenin, 50 dag brokolija, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 čebula, 10 dag lešnikov, 1 čili, olivno olje, 10 dag mascarponeja, sol, poper, muškatni orešček.

Testenine skuhamo v osoljenem kropu. Lešnike nasekljamo. Brokoli očistimo, razdelimo na cvetove, stebla narežemo. Jušno osnovo zavremo in pet minut kuhamo stebla brokolija, dodamo cvetove in kuhamo še pet minut. Na olju popražimo nasekljano čebulo in čili, dodamo odcejen brokoli in kratko popražimo.
Odstavimo, zalijemo z 1,5 dl jušne osnove in pretlačimo. Vmešamo lešnike in mascarpone, začinimo in zmešamo z odcejenimi testeninami.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2008 05:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Arrow www.velikikuvar.com


_________________
www.google.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sneki



Pridružen/-a: 17.05. 2008, 13:45
Prispevkov: 785

PrispevekObjavljeno: 18 Avg 2008 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prosena kaša s krompirjem

Zabelimo z ocvirki



Sestavine: 40 dag krompirja, 15 dag prosene ali ajdove kaše, sol, 10 dag ocvirkov, 1 žlica moke, 2 žlici kisle smetane.

Krompir olupimo, narežemo na majhne kocke in ga damo kuhat v dober liter osoljene vode. Ko zavre, vsujemo oprano kašo, premešamo in na majhnem ognju kuhamo 30 minut.

Proti koncu kuhanja jed zabelimo z ocvirki, ki smo jih prepražili skupaj z žlico moke. Po želji dodamo še kislo smetano.
_________________
Ljubezen boli,ko zapustiš nekoga.
Še bolj boli,ko nekdo zapusti tebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PC POWER MIX Seznam forumov -> KULINARIKA Časovni pas GMT
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 4 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
    Darkness 1.2 template by Griffin
Copyright © 2003-2004 Griffin Webpages; All rights reserved