Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 



RECEPTI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PC POWER MIX Seznam forumov -> KULINARIKA
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jota s kislo repo in rdečim fižolom

Kuhamo približno 45 minut

Sestavine: 1 večja čebula, žlica olja, 10 dag pancete, narezane na trakove, 500 g kisle repe, konzerva rdečega fižola, 3 manjši krompirji, lovorjev list, 2 stroka česna, poper v zrnju, sol, rdeča paprika.
Na olju prepražimo sesekljano čebulo in dodamo na trakove narezano panceto.
Ko je že skoraj prepraženo, dodamo še česen, da zadiši. Še malo prepražimo in dodamo repo, ki smo jo prej oprali, da ni prekisla. Še malo podušimo in zalijemo s približno pol litra vode. Dodamo olupljen in na kocke narezan krompir.
V lonec damo še lovor, poper v zrnju, rdečo papriko in solimo. Kuhamo približno 45 minut. Ker je fižol že kuhan, ga dodamo šele 15 minut pred koncem.

Krompir olupimo in narežemo na kocke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gobov ješprenj s porom

Ješprenj namočimo večer prej

Sestavine: 20 dag ješprenja, 60 dag svežih gob (jurčki, lisičke ...), 3 žlice olivnega olja, 2 pora, 2 dag masla, peteršilj, sol, poper.
Ješprenj namočimo za nekaj ur (najbolje pa kar čez noč). Nato ga oplaknemo in skuhamo.
Gobe očistimo in narežemo na rezinice, očistimo tudi por in ga narežemo na kolesca. Na maslu in olju oboje skupaj dobro popražimo. Prilijemo nekaj žlic vode in dušimo še približno 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.
Odstavimo in zmešamo z odcejenim ješprenom. Potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.


Preden postrežemo, potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Okusni beli kruh s čebulo

Čebulo najprej prepražimo

Sestavine: 1 kg bele moke, 5 dag kvasa, 2 dag soli, 50 ml olivnega olja, 1 celo jajce, 4 - 5 dl vode, 2 čebuli.
V malo vode in mleka damo kvas, žličko sladkorja in malo moke in pustimo vzhajati.
Medtem zrežemo in na olju prepražimo čebulo, da lepo zarumeni. Pripravimo moko, naredimo luknjico in dodamo kvasni nastavek. Nato dodamo sol, jajce, olivno olje, prepraženo čebulo in vodo ter zamesimo testo.
Oblikujemo hlebček (lahko pa tudi štručke), pustimo vzhajati, po dobre pol ure pa damo hlebček na pekač, ga premažemo z mlekom in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija. Pečemo slabo uro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jetrni cmočki z dišavnicami

Juha mora le malo vreti

Sestavine: 150 g telečjih jeter, žemlja, 2 žlici maščobe, 50 g čebule, strok česna, pol žličke majarona, bazilika, peteršilj, timijan, ščep muškatnega oreška, pol žličke soli, jajce, 2 žlici drobtin.
Jetra nastrgamo ali dobro zmeljemo. Razkosano žemljo navlažimo v hladni vodi in z vilicami razdrobimo.
Drobno sesekljano čebulo svetlorjavo popražimo, dodamo drobno sesekljan peteršilj in česen, nato pa še majaron, malo timijana, ščepec muškatnega oreška, sol, jajce, drobtine in jetra.
Vse dobro zmešamo in pustimo pol ure počivati. Oblikujemo 4 velike ali več manjših cmokov in jih kuhamo 10-15 minut v juhi, ki mora le rahlo vreti.
V juho vložimo cmoke, počasi kuhamo 10-15 minut, nato pa postrežemo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Svinjska ribica s papriko

Postrežemo s krompirjem ali rižem

Sestavine: 70 dag svinjske ribice, 2 stroka česna, žlica gorčice s celimi gorčičnimi semeni, 2 dl jušne osnove, 4 rdeče paprike, majhna čebula, olivno olje, sol.
Paprike očistimo in narežemo na trakove. Meso narežemo na osem majhnih medaljonov, ki jih pomažemo z gorčico.
Na žlici ali dveh olivnega olja popražimo stisnjen česen, dodamo meso in medaljone opečemo z obeh strani. Nato jih solimo in vzamemo iz ponve. Na maščobi, na kateri se je popeklo meso, popražimo papriko, prilijemo malo vode in dušimo na šibkem ognju, da se paprika zmehča.
Solimo in nazaj v ponev položimo tudi medaljone. Še nekaj minut kuhamo, nato pa postrežemo s krompirjem ali rižem.

narežemo na medaljone in jih pomažemo z gorčico
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Beluši z drobtinami in maslom

Postrežemo kot prilogo

Sestavine: 300 g belušev, žlička soli, žlička sladkorja, drobtine, 5 g masla.
Beluše očistimo, odrežemo otrdeli del stebla in jih povezane v šop z glavicami navzgor damo v lonec s hladno vodo, ki smo ji dodali žličko soli in ščepec sladkorja.
Glavice naj gledajo iz vode, ker se bodo dovolj zmehčale že v pari. Beluše kuhamo v nepokritem loncu približno 25 minut. Kuhani so takrat, ko lahko spodnji del prebodemo z iglo.
Kuhane in odcejene beluše previdno, da ne poškodujemo glavic, položimo na pogret servirni krožnik, odstranimo povez ter jih prelijemo z zlatorjavo popraženimi drobtinami in z vročim maslom.

Beluše povežemo v šop in jih z glavicami navzgor postavimo v lonec hladne vode
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajdova kaša s papriko in porom

Lahko jo postrežemo kot solato

Sestavine: 40 dag ajdove kaše, čebula, trije stroki česna, 1 zelena in 1 rdeča paprika, por, sol, poper, olje, vegeta.
Na olju prepražimo sesekljano čebulo in dodamo ajdovo kašo. Prepražimo, med mešanjem dodamo strt česen in potresemo z malo vegete. Zalijemo z dvakrat toliko vode, kot smo uporabili kaše, premešamo in zmanjšamo ogenj, potem na srednji vročini kašo dušimo do mehkega. Tik preden ugasnemo ogenj, vmešamo v kašo na drobne kocke zrezano papriko in sesekljan por, solimo in popramo ter pustimo pokrito okoli deset minut.
Kašo lahko postrežemo kot solato, le da jo, ko se ohladi, zalijemo z bučnim oljem in kisom ter dobro premešamo.

Na olju prepražimo sesekljano čebulo in dodamo ajdovo kašo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kislo zelje z belim vinom

Praznično kosilo na štefanovo

Sestavine: 1 kg kislega zelja, 1 čebula, 1 jabolko, 50 ml suhega belega vina, 3 žlice olivnega olja, nekaj brinovih jagod, sol, poper.
Zelje operemo v mrzli vodi, ga odcedimo in stisnemo. Čebulo olupimo in sesekljamo, jabolko pa olupimo, mu odstranimo peške in ga drobno narežemo. Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo jabolko in ga nekoliko podušimo.Dodamo kislo zelje, ga zalijemo z belim vinom, solimo, popramo in pustimo, da zavre. Zmanjšamo vročino in na manjšem ognju dušimo še eno uro.
Proti koncu dodamo jedi še brinove jagode in jo ponudimo kot prilogo k pečenicam, krvavicam ali pečenki.
Kislo zelje začinimo z brinovimi jagodami, soljo in poprom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2009 08:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ocvrte bučne kroglice

Kroglice ponudimo tople ali hladne

Buče operemo in jih, če imajo debelejšo kožo, olupimo. Nato jih naribamo.
Sestavine: 60 dag letnih buč, 2 stroka strtega česna, 2 jajci, 3 žlice skute, 4 žlice moke, žlica drobno narezanega peteršilja, sol, poper, olje za pečenje.
Bučke operemo, če imajo debelejšo kožo, jih tudi olupimo. Nato jih naribamo na ostružke in rahlo posolimo.
Pustimo jih stati eno uro, da spustijo čim več vode. Nato jih ožamemo, dodamo sesekljan ali stisnjen česen, stepeni jajci, skuto, drobno narezan peteršilj in poper.
Premešamo in po potrebi dodamo nekaj moke. Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih spečemo v olju. Ponudimo tople ali hladne.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2009 06:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hladna ješprenjeva solata s tunino

Ješprenj skuhamo in ohladimo, nato pa pripravimo solato.

Sestavine: 10 dag ješprenja, 20 dag kuhanega fižola, 1 pločevinka tunine, 1 čebula, 1 rdeča paprika, limona, 50 ml kisa, 2 žlici olja, 3 stroki česna, peteršilj, sol, poper.

Ješprenj in fižol, ki smo ju namočili prejšnji dan, skuhamo vsakega posebej in ohladimo.

Oboje stresemo v solatno skledo, dodamo tuno, nasekljano čebulo, strt česen, sesekljan peteršilj in papriko, narezano na kocke.

Sok ene limone stisnemo in v posodici zmešamo s kisom in oljem ter prelijemo po solati. Po okusu solimo in popramo ter postrežemo.
_________________
www.google.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2009 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pikantne perutničke



Čas piknikov je tu, zato poleg čevapčičev na žaru pripravite tudi perutničke v pikantni marinadi.

Potrebujete:

* 1 kg piščančjih perutničk,
* 2 žlici gorčice,
* žlico medu,
* 100 ml vode,
* 50 ml balzamičnega kisa,
* ščepec mlete ostre paprike,
* sol in poper.


Priprava:

* V posodici zmešajte gorčico, med, vodo, balzamični kis, rdečo papriko, sol in poper. Z marinado prelijte perutničke, jih premešajte in za vsaj dve uri postavite v hladilnik.
* Marinirane perutničke pecite na žaru ali na žar ponvi približno deset minut na vsaki strani.


Dober tek!
_________________
www.google.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2009 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Janeževi upognjenci



Za dni, ko si zaželite nekaj lahkega in domačega, pripravite janeževe upognjence. Odlični so tako sveži kot shranjeni v dobro zaprti posodi, po njih pa bodo z veseljem posegli tudi najmlajši.

Potrebujete:

* 4 jajca,
* 4 žlice sladkorja,
* 4 žlice moke,
* 2 žlici ruma,
* 2 žlici vode,
* janež.


Priprava:

* Z električnim mešalnikom zmešajte jajca in sladkor, ko se zmes speni, prilijte rum in vodo, še malo stepajte in dodajte moko.
* Da bi se upognjenci lepše pekli, naj pripravljeno testo počiva 15 minut.
* Pekač obložite s papirjem za peko in nanj s pomočjo dveh žličk oblikujte majhne kupčke in jih potresite z janežem.
* Pecite jih v pečici, ogreti na 220 stopinj, od osem do 12 minut.
* Še vroče upognjence spodrežite in takoj ukrivite na valjarju ali pa jih upognite s pomočjo dlani – da se ne bi opekli, dlan prekrijte s kuhinjsko krpo.


Dober tek!
_________________
www.google.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2009 10:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čokoladna rulada



Pred vami je čokoladna rulada, ki navduši z lahko smetanovo kremo s čokoladnim namazom.

Za biskvit potrebujete:

* 5 jajc,
* 8 dag jedilne čokolade,
* 8 dag sladkorja.


Za kremo potrebujete:

* 250 ml sladke smetane,
* 4 žlice mehkega čokoladnega namaza.


Za preliv potrebujete:

* 120 g jedilne čokolade,
* košček margarine,
* mleko.


Priprava:

* Jedilno čokolado stopite in ohlajeno primešajte penasti mešanici rumenjakov in sladkorja.
* V sneg stepite beljake in jih narahlo primešajte masi. Pripravljeno testo vlijte na namaščen papir za peko in pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, okoli 10 minut.
* Pečen biskvit še topel obrnite na delovni pult, ki ste ga prej potresli s sladkorjem v prahu. Peki papir boste z biskvita lažje odstranili, če ga boste za nekaj minut prekrili z mokro krpo. Da se ohlajen biskvit ne bi lomil, ga lahko še toplega z vlažno krpo zavijete v rulado.
* Pripravite smetanovo kremo s čokoladnim namazom. Sladko smetano čvrsto stepite in ji nežno primešajte štiri žlice mehkega čokoladnega namaza.
* Ohlajen biskvit namažite s smetanovo kremo, zvijte v rulado in prelijte s čokolado, ki ste jo stopili na sopari.


Dober tek!
_________________
www.google.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 03 Jun 2009 10:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Arrow www.jedilnik.si



Arrow www.jedilnik.si
_________________
www.google.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trot
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.12. 2006, 15:34
Prispevkov: 15166

PrispevekObjavljeno: 11 Jun 2009 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Arrow Dom-5 recepti

---- vegeterjanci ----
_________________
www.google.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    PC POWER MIX Seznam forumov -> KULINARIKA Časovni pas GMT
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 8 od 9

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
    Darkness 1.2 template by Griffin
Copyright © 2003-2004 Griffin Webpages; All rights reserved